Segmentna garažna vrata – prednosti, nedostaci i cene


Dom


Biranje vrata – ulaznih, sobnih, balkonskih, pa i garažnih, predstavlja nekada tešku odluku, koju dodatno otežava široka paleta boja, materijala, tipova i načina ugradnje. Najveći broj kupaca teži da uskladi teksture, materijale i boje na objektu kada je u pitanju fasada, stolarija, ograde, rasveta i dekorativni detalji. Zbog toga što treba da ispune zahtev kvaliteta i praktičnosti, u kombinaciji sa vrhunskom estetikom i ostavljanjem sjajnog utiska skladnosti, garažna vrata biraju se detaljno i precizno, u raznovrsnom asortimanu proizvođača. Uvek je koristan savet odabrati renomiranog i prepoznatljivog proizvođača vrata za garažu, u odnosu na kupovinu na osnovu povoljnije cene. 

Danas su posebno popularna i tražena segmentna garažna vrata, što je i opravdano jer imaju neverovatan nivo kvaliteta, trajnosti, otpornosti i izolacije, dok su i estetski sjajan izbor. Mnogo je prednosti koje imaju u odnosu na podizna, rolo i standardna ručna dvokrilna vrata za garažu, a u odnosu na sve benefite, jedino je nedostatak često visoka cena, koja prelazi i rang od 700 evra, u zavisnosti od dimenzija. Svakako, preporuka stručnjaka jeste odabrati kvalitetan model koji će dugi niz godina imati funkcionalnost bez bilo kakvih vidljivih promena. 


Karakteristike segmentnih vrata za garažu 

U modernom vremenu, najčešći izbor su segmentna garažna vrata, koja su se pokazala kao neverovatno kvalitetan izbor. Naime, radi se o spojenim horizontalno postavljenim lamelama, izrađenim od toplo pocinkovanog i plastificiranog lima, koji može biti ispunjen i poliuretanom za visok nivo izolacionih svojstava. Ugrađuju se kao podizna ili bočna klizna, tako što se prva kreću vertikalno ka plafonu, a druga varijanta se otvara tako što se kreće duž zida sa jedne ili druge strane garaže. Izrađuju se u potrebnim dimenzijama, a standardne su 240 x 210 centimetara, za ulazak vozila u garažu. 

Pored toga, postoje i „pešačka garažna vrata“ koja omogućavaju prolazak ljudi, bez potrebe uvek za pokretanjem većeg dela od lamela. Mogu se naći u velikom broju boja, iako se preferiraju bela, siva, crna i prelazne nijanse njihovih tonova. Kako su izrađena od lima, pogodna su i za dalje oplemenjivanje, estetsko ulepšavanje kao što je oblaganje folijama i slično. Izolaciona vrata za garažu imaju debljinu od 42 milimetra, a ostavljaju slobodan prostor od preko 15 centimetara. 


Prednosti i mane segmentnih modela vrata 

Veliki broj dobrih strana može se navesti kada se analiziraju segmentna garažna vrata, a kao jedini nedostatak isključivo visoka cena. Konkretno, ovakvi tipovi vrata zauzimaju minimalan prostor u garaži, bez bilo kakvih kutija, osim za sistem motora za daljinsko upravljanje. Izuzetno su pouzdano i bezbedno rešenje za svaki objekat, čak i pružaju dodatni nivo zaštite, tako što ih nije moguće nasilno otvoriti podizanjem, jer će automatski biti zakočena, čak i kada dođe do nestanka struje. 

Takođe, izolaciona svojstva su najviša u poređenju sa drugim tipovima vrata za garažu, nepropustljivost je zagarantovana, kao i očuvanje toplote. Segmentna garažna vrata zahtevaju ulaganje značajnije sume novca, ali u svakom slučaju to je opravdano sjajnim kvalitetom i čitavim nizom prednosti. Izuzetno su brza prilikom otvaranja i zatvaranja, a cena konkretno zavisi od dimenzija, boje, tipa motora i dodatnih funkcija. 


Poređenje sa drugim tipovima vrata donosi niz prednosti za segmentne modele

Prilikom upoređivanja karakteristika koje imaju segmentna garažna vrata u odnosu na rolo, podizne i klasične ručne sisteme, mogu se navesti brojne prednosti za analiziranu vrstu. Naime, segmentna vrata pružaju najviši stepen izolacije, kao i zaštite od provala i krađa. Pored toga, jednostavno se montiraju bez zauzimanja prostora, koji je neophodan za kutiju rolo namotaja, ali i podizne modele koji se kreću u jednom delu bez savijanja i sklapanja elemenata. 

U pogledu cene, jedino su podizna vrata dvostruko jeftinija, ali i manjeg stepena kvaliteta, dok su rolo garažna vrata sličnog ranga, nekada čak i iznad navedenih 700 evra. Sa aspekta trajnosti segmentna vrata pružaju zadovoljstvo dugi niz godina, izrađuju se od kvalitetnih limova, bez bilo kakvih vidljivih promena pod uticajem vremena i atmosferskih prilika. Uz sve što je navedeno, segmentna vrata za garažu karakteriše odličan odnos cene i kvaliteta, odnosno niza funkcija koje se dobijaju uz investiranje novca, a najvažnije je višegodišnje zadovoljstvo korisnika. 

Mnogo je razloga da segmentna garažna vrata budu izbor današnjih kupaca, koji će im stvoriti osmeh na licu, bez bilo kakve bojazni da je neko drugo rešenje bilo kvalitetnije i isplativije. Segmentni modeli su čvrsti i otporni, traju dugi niz godina, automatski se pokreću i pružaju niz inovativnih funkcija i podešavanja, zbog čega olakšavaju svakodnevno korišćenje garaže, čineći je istovremeno i bezbednom. Za ambijente u kojima je sigurnost, izolacija i zaštita izuzetno značajna, vredi uložiti novac u segmentna vrata za garažu, bez obzira na iznos, jer to stvara dugoročne uštede bez potrebe za popravkom i zamenom.






Srodni tekstovi:


Xenon sijalice ili LED svetla za auto?

Kada se govori o osvetljenju za auto, ponuda je jasna, halogena svetla, LED svetla za auto ili xenon...

Detaljnije

Kako urediti stan po želji i napraviti pametnu investiciju?

Svi oni koji su se odlučili da preurede stan, kupe novi i da ga srede ili pak da osveže svoj životni...

Detaljnije

Zašto su komarnici toliko savršeni u odbrani prostora od insekata?

Ko ima makar jedan komarnik na prozoru neke prostorije zna koliko su dobri saveznici u borbi sa inse...

Detaljnije

Šta vam je potrebno za kućne popravke

Električni alati za kućne popravke su esencijalni deo svakog domaćinstva. Pravilno odabrani, ovi ala...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS