Različite vrste slavina koje su potrebne svakom domu


Razno


Kako ljudi obično započinju svoj dan, bolje rečeno, u koju prostoriju nakon izlaska iz spavaće sobe odlaze? U kuhinju ili u kupatilo – rekli bi mnogi na to pitanje. U oba slučaja, koristićete nešto što je neophodno u svakom domaćinstvu - slavine, odnosno baterije za kupatilo ili kuhinju. Da natočite sebi čašu vode, da stavite vodu za kafu ili čaj u kuhinji, ili da se umijete, operete ruke i zube u kupatilu. U svakodnevnim aktivnostima one omogućavaju praktičnost i funkcionalnost. Međutim, i za jednu i za drugu prostoriju trebaće vam različite vrste baterija, pošto im ni primena ni prostor, naravno, nisu isti.


Baterije za kuhinju

U kuhinji nam je važno da baterija bude takva da ju je što lakše očistiti , jer svakodnevna upotreba u kuhinji podrazumeva i vrlo često prljanje. Zatim, da to bude baterija koja je prilagodljiva svakodnevnom pranju sudova ili namirnica, kao i vrlo lakom podešavanju mlaza vode i odgovarajuće temperature. Takođe, mnogima je bitno da se na njih može dodati i nastavak za filtriranje vode. Od vrsta baterija koje se upotrebljavaju u kuhinji postoje one standardne  - koje se u kuhinji najčešće koriste. One mogu biti različite visine i naravno stila, i jednu ili dve ručke (klasične na odvrtanje ili takozvane klackalice). Za kuhinje koje su većih dimenzija i u kojima se dosta sprema u velikim sudovima, naročito su praktične visokodžepne kuhinjske baterije. One koje su veće od onih klasičnih i karakteristične su po tome što imaju izduženi vrat, što pranje velikih sudova čini lakšim. Proširene kuhinjske baterije su one sa izduženom šipkom koja se izvlači i rotira po potrebi, i tako se cela sudopera lakše pere.


Baterije za kupatilo – slavine za bide, lavabo, kade

U kupatilu nam je potreban veći izbor slavina – za lavabo, za tuš kabinu, za bide, za kade. Dakle, mnogo veći spektar potreba je u pitanju ,pa je zato i više vrsta slavina za kupatilo. Kada svemu tome dodamo različit dizajn oblik ručki i slično, očekujemo da će se različiti modeli samo pojavljivati pred nama prilikom razgledanja koje da kupimo. Slavine za lavabo takođe, kao i kod kuhinjskih, mogu biti klasične sa jednom ili dve ručke, različite visine i dužine. Kako su ove slavine nekako najviše u centru pažnje, kod njih se vrlo gleda i kako izgledaju i prilagođavaju se stilu koji preovladava kupatilom. Nešto više “komplikacija” ima kod baterija koje se povezuju sa tušem - one se mogu montirati na zid, i najčešće je tako, postoje ručni tuševi, kao i kombinovane baterije. Obično je to kombinacija tuša i slavine, vrlo retko se postavlja samo tuš, iz funkcionalnih razloga najpre. Ukoliko vam je potrebna slavina za sve vrste kada, pa i za hidromasažne kade, gde je funkcionalnost izražena za punjenje i pražnjenje kade.


Bide zahteva posebne slavine

Slavina za bide predstavljaju ključni element svake moderne i funkcionalne kupatilske opreme, pružajući dodatni nivo higijene i udobnosti. Ove slavine su dizajnirane da omoguće preciznu kontrolu temperature i pritiska vode, čime se osigurava optimalno korisničko iskustvo. Izrađene od visokokvalitetnih materijala, slavine za bide ne samo da dodaju estetsku vrednost vašem kupatilu, već su i dugotrajne i otporne na habanje. Različiti modeli i stilovi omogućavaju lako uklapanje u svaki enterijer, bilo da preferirate klasični, moderni ili minimalistički dizajn. Pravilno odabrane slavine za bide mogu značajno unaprediti funkcionalnost i estetiku vašeg kupatila, pružajući svakodnevnu praktičnost i luksuz.


Upoznajte se s proizvođačima i tehničkim karakteristikama

Kada znamo za sve vrste slavina, potrebno je da se informišemo o tehničkim karakteristikama, materijalima, troškovima, garancijama. Jer sve je to potrebno da znamo jer se slavine, odnosno baterije ne postavljaju baš toliko često. Na kraju krajeva, predstavljaju izvestan trošak, pa se neretko shvataju i kao investicija. Materijal je nešto što na tu cenu utiče, jer je u pitanju mesing, odnosno nerđajući čelik, koji zbog svojih karakteristika predstavljaju najčešće birane. Dakle, treba nam slavina koja je otporna na rđu, lako se čisti i dugo traje.  Što se tiče tehničkih karakteristika, morate znati da ih prilagodite svojim potrebama i prostoru – dakle, da budu odgovarajuće visine, dužine izliva, protoka vode, i pre svega kompatibilne sa instalacijom koja već postoji. Slavina treba da poseduje i odgovarajući ventilacioni sistem da bi se predupredilo curenje i svi drugi problemi.

Od ekstremno skupih, do prilično priuštivih slavina treba da izaberete one koje odgovaraju vašem budžetu, ali i da razmotrite koji bi vas troškovi u budućnosti mogli sačekati ukoliko bude potrebe da se neki deo popravi ili zameni. Tako ćete doći do najisplativije opcije. Obratite pažnju i na to šta kažu oni koji te slavine već imaju, šta stručnjaci preporučuju da biste znali šta možete da očekujete i da steknete uvid o pouzdanosti koju vam data slavina može pružiti.







Srodni tekstovi:


Poslovni prostor za uživanje i klijenata i zaposlenih

Na radnom mestu se provodi prilično dosta vremena, tako da dobar deo dana provodite sa kolegama u ka...

Detaljnije

Šta je beta HCG i šta označavaju njegove vrednosti?

Većina se sa terminom „beta HCG“ susretne kod prve trudnoće ili kada se dogodi trudnoća ...

Detaljnije

VESTI DANAS: Šta se sve promenilo?

Kažu da postoji jedno staro novinarsko pravilo koje glasi: „nije vest kada pas ujede čoveka, n...

Detaljnije

Beograd među najpopularnijim city break destinacijama u 2023.

Brz način života, fokusiranost na materijalno i posao, ali i stres zbog toga, dovodi do potrebe za č...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS