Kako odabrati slavinu za sudoperu?


Dom


Pri renoviranju kuhinje najčešće prvo pomislimo na viseće elemente i pregrade, frižider išporet dok je slavina za sudoperu u poređenju sa njima uvek sporedna komponenta u kuhinji. Međutim, slavina za sudoperu ima mnogo veći efekat od ostalih kuhinjskih komponenti iako ne deluje tako.

Slavina utiče na celukupni prostor kuhinje kako svojim izgledom tako i svojom funkcijom, što znači da vaša slavina može izgledati sjajno istovremeno pružajući vam i sve potrebne funkcije.
Prednost ovih komponenti je to što ne morate menjati čitavu konstrukciju da bi vaša kuhinja izgledala lepše i prijatnije već možete zameniti samo slavinu za sudoperu radi boljeg dizajna ifunkcionalnosti, a na raspolaganju vam je mnogo vrhunskih kuhinjskih slavina.

Prvi korak pri kupovini slavine za sudoperu

Pre nego što se zaljubite u najraznovrsnije dizajne i stilove slavina potrebno je utvrditi određene činjenice bez kojih ne možete samo otići i kupiti ili jednostavnim klikom naručiti neku slavinu. Ove činjenice tiču se vodovodnih instalacija, odnosno dotoka tople vode.

U zavisnosti od toga da li je slavina za sudoperu priključena na veliki ili mali protočni bojlerslavine mogu biti zidne ili stojeće sa manje ili više priključnih cevi.

- Veliki bojler

Kada dotok vode dolazi sa velikog bojlera slavine za sudoperu mogu biti: zidne ako jevodovodna instalacija postavljena iznad sudopere; i stojeće sa dve cevi ukoliko se vodovodnainstalacija nalazi ispod korita sudopere.

- Mali bojler

Kada dotok vode dolazi sa malog bojlera slavine za sudoperu mogu biti: zidne ako sevodovodna instalacija nalazi iznad sudopere pri čemu je potrebna montaža visokog bojlera; i

stajaće sa tri cevi i niskomontažnim bojlerom ako se vodovodna instalacija nalazi ispodsudopere.

Zidne i stajaće sudopere mogu biti: jednoručne i dvoručne.- Jednoručne slavine za sudoperu

Jednoručne slavine su čest izbor u domaćinstvu. Odlikuje ih jedna ručica kojom pomeratesleva nadesno kako biste dobili željenu hladnu, odnosno toplu vodu. Odličan su i pouzdanizbor, što znači da se vrlo lako popravljaju ako dođe do kvara. Ukoliko se odlučite za ovakonešto, birajte one sa visokim profilom kako bi pranje velikih lonaca i tiganja u sudoperi bilolakše.

- Dvoručne slavine za sudoperu

Dvoručne slavine predstavljaju tradicionalni tip kuhinjske slavine i dobro izgledaju u svakojkuhinji. Kako im ime kaže, odlikuju se dvema ručkama; jednom za hladnu i drugom za toplu.Sa dve odvojene ručke možete brže dobiti toplu ili hadnu vodu, odnosno omogućavajumanipulisanje temperaturom. Mana im je upravo u prednosti, kada ste zauzeti i ne možeteokretati čas jednu, čas drugu ručku da biste dobili željenu temperaturu i pritisak.

Slavine za sudoperu sa tušem

Slavine za sudoperu sa tušem uglavnom spadaju u grupu jednoručnih slavina sa dodatnimfunkcijama i prednostima. Razlikuju se po vrsti tuša koji može biti fiksan uz slavinu ilimožete njime manipulisti kao sa tušem u kupatilu.

- Slavina sa tušem na izvlačenje nadole

Ove tzv. padujuće slavine trend su poslednjih 10 godina i to sa pravom. Glavna odlika ovihslavina jeste fiksna glava sa tušem koji prska nadole zbog čega vam je potrebna dubokasudopera kako bi ova slavina mogla da ispuni svoju funkciju, a to je znatno jednostavnije ilakše pranje velikih šerpi, lonaca, tepsija i slično. U suprotnom, biće prskanja i poplavi.

- Slavina sa tušem na izvlačenje sa strane

Ova vrsta slavine funkcioniše kao tuš u kupatilu, znatno olakšava pranje velikih sudova.Efikasnija je od prethodno pomenute slavine jer može ceo tuš da se izvuče i koristi, ne samoza sudove, već i za pranje čitave sudopere.






Srodni tekstovi:


Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

Šta je beta HCG i šta označavaju njegove vrednosti?

Većina se sa terminom „beta HCG“ susretne kod prve trudnoće ili kada se dogodi trudnoća ...

Detaljnije

Saveti za pravilan odabir ručica za nameštaj

Ručice kao deo okova olakšavaju otvaranje zatvorenih elemenata nameštaja. Montiraju se...

Detaljnije

Načini jedinstven izbor zavesa za spavaću sobu – rolo zavese za glamurozan enterijer

Za uređenje savremenih spavaćih soba mnogi koriste klasične zavese jarkih boja koje mogu dati &scaro...

Detaljnije
Copyright © 2018 Svetlost. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS